Samenwerking

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn hebben wij met verschillende bedrijven en instanties samenwerkingsovereenkomsten. Zo zijn wij preferred provider van Kliniek Klein Rosendael en zijn wij aangesloten bij het schouder en heup/knienetwerk van de Gelderse Vallei. Meer informatie over onze samenwerkingen kunt u vinden in het menu hierboven.

Voor een onafhankelijk advies kijkt u op de site van zorgverzekering.net.

Mocht u braces of oefenmateriaal willen bestellen is dat direct mogelijk bij onze leveranciers Disporta of Podobrace.

Orthopedienetwerk Gelderse Vallei (Knie, heup en schouder)

Ziekenhuis Gelderse Vallei (ZGV) en de Regionale Organisatie Fysiotherapie (ROF) Gelderse Vallei hebben enkele jaren geleden een werkgroep ‘transmurale werkwijze ZGV’ opgericht. Het doel is de zorg voor patiënten die in het ziekenhuis worden geopereerd aan de schouder of een nieuwe knie of heup krijgen, te optimaliseren. De werkgroep wil dit bereiken door de kwaliteit en coördinatie van de (fysiotherapeutische) zorg te verbeteren en eenduidige zorg en voorlichting te geven aan patiënten. Ook wil de werkgroep meer inzicht krijgen in de uitkomsten van de zorg en de zorg efficiënter inrichten. Dit lukt niet door alle patiënten volgens een standaardprotocol te behandelen, maar wel door alleen daar waar het nodig is intensieve fysiotherapie in te zetten.

De werkgroep heeft hiervoor een transmurale werkwijze ontwikkeld. Tijdens de preoperatieve screening in het ziekenhuis worden de patiënten met een verhoogd risico op vertraagd herstel geselecteerd. Voor hen kan al voor de operatie fysiotherapie worden ingezet volgens het concept ‘Better in, better out’ en kan een passend advies worden gegeven over de revalidatie na de operatie. De patiënten zullen zowel voor als na de operatie baat hebben bij fysiotherapie om conditioneel én functioneel sneller te kunnen herstellen. Gezonde en fitte patiënten met een normaal (functioneel) herstel zullen ook goede resultaten behalen met een meer adviserende en controlerende rol van de fysiotherapie. Het streven is om bij beide groepen zoveel mogelijk functioneel te bewegen of te trainen, gericht op hun eigen thuis- en leefsituatie.

Om dit te bewerkstelligen is samen met de orthopeden besproken hoe te handelen bij een patiënt de bijvoorbeeld veel pijn, zwelling of een beperkte beweeglijkheid van het gewricht heeft. Door kortere lijnen en betere kennis kunnen we tijdig en goed handelen bij complicaties of problemen. Ook hebben we afspraken gemaakt over meetinstrumenten die we gebruiken om de behandeling te kunnen monitoren en evalueren.

De betrokken therapeuten hebben regelmatig een bijscholingsavond om problemen te bespreken en om op de hoogte te blijven van de laatste stand van zaken.

Massage in bedrijf

Ik ben Berna Meppelink en ‘Massage in Bedrijf’ is de naam van mijn bedrijf.

Ik geef massages aan particulieren en aan bedrijven. Mijn praktijkruimte is gevestigd in FysioFit.

Sinds 2002 ben ik bezig met massages. Ik ben begonnen met een opleiding tot Sportmasseur en heb deze in 2003 aangevuld met een opleiding tot stoelmasseur. Vanaf 2003 heb ik, naast mijn andere baan, stoelmassages gegeven bij diverse bedrijven.

Om mezelf verder te scholen ben ik in 2005 begonnen met de opleiding tot shiatsu-therapeut, welke ik in 2008 heb afgerond. Met afronding van deze HBO-opleiding was het mogelijk lid te worden van een beroepsvereniging.

Met ingang van 1 januari 2009 ben ik A-lid van de NVST (Nederlandse Vereniging van Somatherapeuten). Dit betekent dat veel zorgverzekeraars de behandelingen geheel of gedeeltelijk vergoeden. Vanaf 2010 geef ik ook zwangerschapsmassages.

Het boeiende aan masseren is dat elk mens anders is en dat elk mens daardoor een andere massage nodig heeft. Binnen de massagewereld zijn heel veel technieken te vinden en voor mij is het de uitdaging om de ‘juiste’ techniek bij een persoon te vinden. Voor de één kan dat een ontspanningsmassage zijn, terwijl de ander juist wat meer actie nodig heeft. De éne massage moet heel licht zijn en de andere massage moet veel steviger zijn om iets te bereiken. Bij de één werkt Shiatsu heel goed, bij de ander juist de klassieke massage.

Hierdoor blijft het masseren voor mij boeiend.

Ik hoop u snel eens in mijn praktijk te zien.
Massage in Bedrijf
www.massageinbedrijf.nl
06 – 41762754

Berna

Di-eetgezond, diëtisten met passie voor voeding

Wil je afvallen? Of heb je bijvoorbeeld diabetes, een te hoge bloeddruk, een te hoog cholesterol, prikkelbaar darm syndroom (PDS) of val je af door ziekten zoals kanker of de ziekte van Parkinson? Dan kunnen Aafke Hermsen, Maartje Cuppen, Carlien Mentink, Kim van Londen en Pauline Kortbeek, je begeleiden bij het aanpassen van je eetgewoonten.

In de regio Bennekom, Wageningen, Lunteren, Nijkerk, Harskamp en Wekerom staan de diëtisten van Di-eetgezond voor je klaar. Je zult ons niet snel horen praten over een dieet, dat is immers geen kortstondige verandering, samen zullen we toewerken naar een leefstijlverandering.

Contact: 085 – 0211 627, di-eetgezond.nl of info@di-eetgezond.nl

Logopediepraktijk Buikema

Communicatie is een van de belangrijkste elementen in het leven. Wanneer communiceren niet meer gaat door bijvoorbeeld een beroerte kan het deelnemen aan gesprekken moeizaam zijn. Hierdoor kun je beperkt worden in het contact met anderen. Als logopedist help ik je om weer zelfstandig deel te kunnen nemen aan gesprekken.Ik ben geregistreerd afasietherapeut en gespecialiseerd in neurologische aandoeningen als dysartrie, verbale apraxie, aangezichtsverlammingen en slikproblemen. Ook voor stem en ademhalingsproblemen kunt u bij mij terecht.